Ultima proiecție a locurilor din Parlamentul European

Cum va arăta Parlamentul European după alegerile din 22-25 mai? Nimeni nu are răspunsul, dar întrebarea este în mintea fiecăruia. Pe baza opiniei publice din statele membre UE, Parlamentul European și TNS Opinion propun o proiecție săptămânală a locurilor din aula Parlamentului European.

Nu este vorba de un sondaj privind intențiile de vot, ci de situația actuală a opiniei publice din statele membre UE privind alegerile europene din 2014. Compoziția finală și oficială a noului Parlament European se va cunoaște doar după ședința constitutivă din 1-3 iulie 2014.

parlamentul european - proiectii

Metodologie

Această proiecție a locurilor din Parlamentul European este bazată pe colectarea ne-exhaustivă a sondajelor săptămânale europene și naționale (realizate în cele 28 de state UE). Locurile pentru fiecare partid din fiecare stat membru sunt calculate luând în considerare legislația electorală națională.

Proiecția se bazează pe mediile ultimelor două sau trei sondaje disponibile în fiecare stat membru, atunci când se situează la mai puțin de 14 zile distanță și numai când datele muncii de teren sunt disponibile. Când calcularea mediei nu este posibilă, numai ultimul sondaj european sau național disponibil este luat în considerare.

Lista sondajelor se va actualiza în fiecare săptămână joi și calcularea locurilor va fi publicată în joia următoare.

parlamentul european - proiectii1

Alocarea locurilor

Partidele care aparțin unui grup politic de la Parlamentul European sau sunt membre ale partidelor politice europene corespunzătoare sunt incluse automat în grupul politic din mandatul actual.

Membrii neafiliați care sunt eurodeputați în momentul de față sunt incluși automat în categoria ne-afiliați dacă sunt realeși.

Partidele a căror afiliere este incertă încă sunt incluse automat în categoria „celelalte”. Aceasta este împărțită în mod egal între dreapta și stânga aulei pentru a evita prejudecățile în legătură cu orientările politice.

 

Surse: colaborarea între Parlamentul European și TNS Opinion.

(20 posts)

Website | Email

Leave a Reply